Isak 10 mån

Idag blir killen 10 månader :)






Dagens: Jag har vart och klippt mig idag, äntligen har man lugg igen :) så nu är man snygg och fräch igen ;) Spenderat några 100 lappar på lite nya kläder! Myst med Cilla, som tog Isak så jag kunde få klippa mig. Isak va lite gnällig då han umgicks med gudmor :) lillskrutten. Och nu ikväll har vi vart ut till svärmor/svärfar och sagt hejdå till Isaks faster som flyttar till gbg!

Höst

Ifredags lämnade vi ifrån oss Isak till momma. Isak sov borta för första natten. Det var så tomt utan lillprinsen! Men vi passade på att städa ur frådet och safta! Lördagen innan vi for och hämtade Isak så var vi runt på abc vilmarks och landbys. Anders köpte jaktradio och grejor inför jakten!

Iallafall så gick det jätte bra för Isak att sova borta. så det är skönt!

Natten har varit stökig, Isak vakna vid elva och somnade inte om förns vid ett. och under tiden så skallade han mig så hårt att jag ville bara skrika rakt ut, och Isak började storgrina och det resulterade i ett fint blåmärke i pannan på han..
Sen slog han upp sina blå vid sju! Lite välling och förhoppning om att han skulle somna om, men inte de, så vi steg upp, tvättade och bar ner lite saker till frådet. Kastade ut en barnvagn på blocket. Och vid 12 for vi upp till pappa. kollade om det fanns lingon. Inte riktigt mogna några veckor till sen så. Och Sca har avverkat vid det bästa lingonstället. Jäkla muppar! Men det blev lite hallon 1,5 liter, så trist att plocka skogshallon, dom är ju så små. Ska ta och koka sylt till Isak. var upp på ullfrote fabriken och inhandlade en turtleneck till isak, lite strumpor och en tröja till mig som ska hålla mig varm. Ska gå upp någon dag och handla långfillingar också.  Och det som fattas nu till isak inför vintern är en overall!

Mysigt nu när hösten har kommit, man får tända ljus och mysa!





Tittut! Nu har jag äntligen kommit på hur fasiken man tar sig upp mot möbler!
 Så nu är det verkligen slut på friden

Söndag

Denna vecka har nu nått sitt slut, och fort har den gått (som alla andra veckor) Isak har denna vecka varit jätte strulig med maten. Han har knappt ätit något! Sara bjöd över på plättar i fredags det tyckte Isak var smaskens, så det gick ner, och igår när mamma kom in och hälsade på under dagen så åt han bra! Så jag hoppas verkligen att Isak äter lite mer nu. Är så frustrerad över att han inte vill äta. Inte ens burkmat har dugit åt den lille. Jag har verkligen provat allt! Ska iväg på bvc på Tisdag får höra mig för om bvcsköterskan har lite tips och ideér till mig :)

Anders o Isak ska åka upp till moffa idag. Överväger om jag ska följa med.

Igår jobbade Anders hela dagen och var ut på kvällen. Mamma kom in och hälsade på, men sedan på kvällen blev det lite trist så vi gick över till Bästa syster, Och jakob var verkligen sour p igår. Haha han satt på den svarta puffen med bössan i handen och vaktade sina leksaker för isak :) När vi var hos sis började det regna och inte lite heller. Jag och Isak var som dränkta katter när vi kom hem, och sen åskade och blixtrade det. Hörde inte mycket av tn:n när regnet föll hårt mot fönsterna och fönsterbläcket. Lite mysfaktor är det! Synd bara att Anders var ut. Men jag hade ju Aragorn på 3:an :)

Nu kommer Isak ålandes och vill ha min uppmärksamhet :) Så då avrundar jag.





Sandlådan

Igår öppnade öppnaförskolan upp igen :) Så vi var där och lekte. Eller Isak klängde mest på mamma, han var trött och sen är han inte på topp när det är massa barn.. Isak blir lätt överkörd...

Efter öppna gick vi hemåt, Jakob kom och hängde med oss en stund. Jakob kollade på snövit. Och varje gång han såg Toker skrattade han och sa där kommer Isak :) haha han är rolig Jakob. Sen var vi ute och lekte. Isak satt i sandlådan och åt lite sand. Smaskens! Jakob lekte med grannpojken i huset!

Isak är fortfarande strulig när det gäller maten! Vet inte vad jag ska göra längre. Burkmaten äter han, men inte vår hemlagade mat! Burkmaten är ju inte så billig, inte i det långa loppet. Men skam den som ger sig! Men ibland vill jag bara dunka in huvudet i något skåp och stänga skåpluckan... Vi varvar så han får burkmat till lunch och våran hemlagade barnmat till Middag! När Isak inte vill äta börjar han kladda så han ser ut som en matbit själv.. Gnuggar med händerna i ögonen som är full av mat och sen klappar han ihop och börjar grina! Åh lite frustrerad är man allt..

Och inatt vaknade Isak runt halv fyra. Hörde hur han låg och snacka som en tok! Så han fick komma till oss i hopp om att han skulle somna om, men icke! Halv fem gav Anders upp och steg upp och gjorde ordning välling. så efter lite välling somna killen om!

Idag ska vi på en playdate hos Elias :) Så idag får vi träffa alla igen :)

På besök i svedje

Idag mitt på dagen packade vi in oss i bilen och begav oss till Svedje. Till Evelina, Johan och deras lilla dotter Madeleine. Åh vilken söt liten tösabit, och så liten. Hade glömt hur små dom är där vid 2 månader!

Isak tyckte det var roligt när hon låg och sov i vaggan. Men när pappsen skulle hålla lilltjejen blev Isak sotis ;)


Äntligen slog sessan upp sina fina ögon :)


Isak tyckte katten saga var rolig :)

Sitter och småskrattar för mig själv :) Evelina du är klockers på vägbeskrivning :) haha. Tack för att vi fick komma och hälsa på er! Det var supermysigt att få träffas!



Ska pallra mig ner i tvätten, håller på att tvätta upp alla sängkläder som vi köpte igår på ikea. Anders håller på i köket, har gjort storkok till Isak. Så det är bara hoppas på att han vill äta maten som pappsen gjort.



Isak gillar att stå på fönsterbrädan och kika ut. Titta på bilarna. Brum Brum..


Ikea

Igår hamnade vi i s-vall - Ikea. Egentligen så skulle vi upp till pappa, Anders skulle provskjuta med geväret, och jag skulle frosta av frysboxen så vi får plats med älgköttet sen. Men väderprognosen visade regn hela dagen, iallafall på torsdagen då jag kollade så vi ställde in.. Fredagen visade bättre prognos för lördagen, men då hade vi redan bestämt Ikea. För sen hinner vi inte åka ner något mer under hösten.

Isak är så lättsam att ha med :) Han var vaken större delen av bilresan ner, när vi hade 6 mil kvar somna han och vakna upp lite innan s-vall. Sen var han vaken hela tiden vi var där. På gott humör :)

I s-vall var det väldigt varmt och kvaft tempraturen visade lite över 30 grader. Ah man skulle ha bott kvar där.

Vi handlade sängkläder, täcke och kudde. Isak ska få byta säng snart. Killen ska få sova i en växa i säng.
Och sen hadlade vi lite annat småplock.

Isak fick sina första sneakers, blir bra nu under hösten.



Isak provar sina nya pjucks.



 

Isak för en liten stund sedan.


Idag ska vi åka ut till Svedje och hälsa på :)

En trevlig kväll

Igår var jag och Sara på bio. Vi såg Karate Kid! Bästa Sara bjöd på bion :) Vi satt där under filmen och snyftade. Haha lite blödig har man blivit sen man blev mamma :) Efter bion åkte vi ut på frösön och kollade på alla nybyggen, ut till Sånghusvallen  och kollade där. Finns många fina hus. Hade en riktigt trevlig kväll, skönt med ett litet avbrott. Och bara kunna umgås utan barna också...

Imorse for jag och Isak iväg på Ica maxi och storhandlade. Sis kom sen när jag handlat klart så jag kunde bära in matvarorna. Annars har jag fått sprungit 3 vändor med Isak.
 
Sen var vi ner på stan. jag lämnade tillbaka en skjorta på gina och sis handlade sitt ett par mammabyxor. Gick förbi Frejas Bakeri. Syrran handlade nybakt bröd. Hade handlat jag också men jag hade ju redan köpt bröd..

Sen har dagen rullat på. fixat och trixat här hemma. Sorterat smutsvätt (har tvättstuga nu) lagat mat. Köttfärspaj. Mamma kom förbi så hon fick lite middag!

avrundar här. ska gå ner i tvätten nu.

Ny Barnvagn

Imorse mötte vi Sis och jakob på mvc, sis hade tid för kontroll! Så jag, Isak och Jakob passade på att leka lite i lekrummet :) Det ska bli så mysigt att få bli moster igen :)

Sen sprang jag och Isak på stan, inhandlade en tunnare höstmössa och galonbyxor, blir bra de när vi ska vara uppe hos pappa en vecka under älgjakten. Så Isak kan kravla runt ute. Hem sen och stoppade i Isak lunch och sedan kom sis och vi for iväg på barnenshus. NU har Isak fått en vintervagn. Emmaljunga scooter 2.0 köpte till fotsack. 2700 kr. Hade lagt undan 3 månaders barnbidrag.

Nu ska jag plocka upp lite meddans lillen sover. förbereda lite mat och stöka på. För ikväll ska jag och Sara gå på bio! Ska bli mys!

Och igår var vi och hälsade på hos dom, Signe har fått så fint rum :) Ska bli skönt den dagen man kan börja inreda ett rum till Isak. Men vi fortsätter bo i våran tvåa tills vårat drömhus dyker upp!


Sömnlös på Krondikesvägen

Gick och lade mig strax efter 22,30 och kände redan då hur jag inte skulle få somna på ett tag... Ibland går verkligen hjärnan på högvarv, tankar som bara skakar omkring. Första gången jag kollade på klockan så var den 23,30 en timma hade passerat och jag var fortfarande lika klarvaken. Ibland blir man förvånad över vad/hur man tänker.

 Anders fick en hel del skraplotter igår när han fyllde år och det blev vinst på några av dom som jag ska lämna in och få nya. Låg och funderade på det igår, hur jag skulle gå på pressbyrån och lämna in lotterna och få ut 6 nya lotter. Mycket att fundera över, lotter.... Sen var det ju självklart 300 andra tankar och funderingar som flög förbi också! Men jag somnade säkert där vid halv ett, ett. Då hade hjärnan fått spader och gått ut i strejk...


Isak vaknade vid fyra inatt och han var vaken en timma, han fick komma över till oss. Så han låg och snurrade runt! Gjorde nosnuggen! Han är mysig mammas pojk!



Jag och Isak dansar till Hoffmaestro - Highwayman :)

Nya tag

Idag har vi firat Anders som blivit 1 år äldre sen sist :) En heldag med besök!
Så trött, tröttare, tröttast!

Imorn börjar pulverdieten! Måste. Känns som om magen blivit lite större. Blä.


Var Isak lös igår! Momma satt barnvakt så vi kunde åka upp till pappafar. Blockade lite blåbär ca 2 dl. Blir nog inte mycket blåbär iår. Synd! Får ge sig ut i skogen i slutet av denna månad.
 Och snart börjar älgjaken! Vi ska låna Anders föräldrars husvagn och campa utanför pappa :) Frågade farfar om vi kunde låna hans, men det har regnat in och är mögel i den, så nej.



Rena paradiset för Tache :) Han ville så gärna leka med Isaks leksaker.


Tårtkalas.
Födelsedagsbarnet, faster O Isak :)


Nästan frisk

Isak mår mycket bättre! Och jag håller på få någe fel på att vara inne hela dagarna.

Häromkvällen glömde vi ge unge herr Hellberg näsdroppar, så han somnade utan näsdroppar och välling. Vaknar till ca 1 h senare, magen knorrar på stackarn. (men kan inte äta för att han är så täppt) Ber Anders komma med näsdroppar och ja man behöver vara två för att få i Isak näsdroppar. En får hålla i huvudet och den andra får hålla i armarna och samtidigt droppa i näsdropparna. Puh det blir en liten fajt. Efter näsdropparna verkat en stund ville lillen ha mat och slurpa hela flaskan 210 ml. Men då vart Isak pigg och somnade inte om förns 22. Suck.

Och Inatt bestämmer sig Isak för att vakna till liv :) Först kommer han och myser som bara Isak kan. Gosar ner sig med huvuvdet i ansiktet på en och gör nosgnuggen. för att i nästa sec lugga en och nypa en. Och sen hipps vipps så är han halvvägs påväg över en! Ah det är mysigt med barn ;)

Isak älskar att få gå med lära-gå-vagnen, men han är ju inte så stadig så man måste gå och hålla han. och försöker man få han att göra något annat kommer surläppen fram eller så vägrar han släppa vagnen :)


Vagnen följer med Isak :)







LillPluppen vår är sjuk

Förkylningen tog hårt på lillen. Med näsdroppar och alvedon sover nu Isak. Idag har vi myst i soffan helda dagen. Humöret var på topp i morse, men det planade ut ganska fort. Febern kom smygandes. Inte lätt att vara sjuk. Äter inte så mycket, men han är duktig på att dricka vatten och det är huvudsaken det..

Köpte smoothie till Isak och sedan har vi glass åt lillen som jag gjort själv. Så han får äta lite gott nu. bara han får i sig något.

Så idag har man inte åstakommit med mycket.




Yran och en förkyld Isak

Andra försöket (på något vis så kom jag åt en knapp och hipps vipps så var jag inne på öp)

Vid 18 tiden kom jag till min bästa frida och hennes lillasyster. Fick mig ett glas rödvin, men rödvin är inget för mig. vid ca 19,30 gick vi in

Robert Broberg på torget. som bla spelade sin låt Maria Therese som jag btw är döpt efter :)
Ner sedan och tog en öl och upp igen för att se Winnerbäck. Vilken härlig röst.
 Sedan ner till badhusparken för att se Hoffmaestro, som egentligen borde ha spelat uppe på torget då det var sjukt mycket folk. Polis och vakter stog och gjorde levande staket, så det inte skulle bli sådant tryck ner mot scen. Men släppte på efter ett tag. Man såg inte mycket av dom. Lite synd.

(Isak diggar till deras låt Highway man. Sitter och skakar på huvudet och viftar med armarna :) sötnöten vår. )

Sedan kl 00,00 Jämtlands skönaste Ewert Ljusberg - President talet!

Halv blev det teddybears sthlm - lite kasst! Ett långt intro, så man hade redan lessnat. Och sedan bar de björnhuvudena hela tiden och gunga runt lite på scen. Nej jag gav upp och var hemma vid 01.

Men jag hade en trevlig kväll och det var första gången jag var nykter på Yran, och tänk att man såg alla artister som man ville se! :) Vackert!

Cecilia min sköna! :) Du är så himla go!

Annars så har Isak blivit förkyld, snoret rinner, ögonen rinner! Så natten var crap! Inte lätt att vara förkyld! Man kan nästan tro att Isak vart på yran och yrat runt. (röda ögon och ser helt färdig ut) Men humöret är på topp ändå!


Och Lördagen som kommer, så ska farfar visa sitt hemliga Hjortronställe ;) Anders ska hjälpa far att sätta ihop badtunnan som de fraktat ner till sportstugan.






RSS 2.0