Isak 2 månader

Idag är det två månader sedan Isak kom till världen! Tänk vad fort tiden går! Han växer så det knakar. Våran lilla skrutt. Imorse, som alla andra mårnar nu förtiden så ligger han och pratar för fulla muggar =) så härligt att höra hur han ligger och snackar =) Så idag när pappa kommer hem från jobbet, så ska vi göra hand och fot avtryck =) Isaks två månaders dag! och ett sött kort skall tas.


Jag har börjat scrappa också. Har klippt och klistrat in bilderna på gravidmagen, och lite från förlossningen. Ska fortsätta någon dag då tid finns.

Jahopp imorgon är det nyårsafton, och vad skönt det kommer bli ett par år framöver, lugna nyårsfiranden. Jag är en anti nyårsmänniska, klä upp sig i klänning matcha gubben sin i klädval. Ne det har aldrig varit jag! Kalla mig tråkig!

God jul

Snabb uppdat innan knorrbollen vaknar =) Ikväll efter Anders slutat jobbet åker vi upp till Storbränna. Pyssla på lite innan Tomten kommer på Torsdag. =) Men vi är åter i staden på juldagen då vi ska åka och fira hos svärföräldrarna!


Inatt fick vi somna tidigare, redan vid halv tolv fick vi sova =) skönt att äntligen få somna en och enhalv timma tidigare.


God jul

6 V =)

Idag blir Isak 6 v! Och det märks att lillpluppen bli större. Har fått packat undan en kasse med kläder redan. Igår var vi ju iväg på kontroll, killen växer på bra! Senare på kvällen var vi iväg och tog kort, som ska va med i tidningen.

Idag har mamma och mormor varit här och passat isak, så jag och Anders fick åka och handla tillsammans. först var vi ut på barnenshus och köpte en resesäng som vi ska ha hos moffa. och sedan blev det en tur ut på ica maxi. vi har nu fixat icakort och självscanning. finns både plus och minus med självscanning. pluset är att det går fortare, behöver inte packa i och ur vagnen ett x antal gånger.  minus är att det blir inte så bra när man ska packa i påsarna på engång. de skulle ha haft mejerivarorna i början av affärn. det hårda först och det mjuka sist. aja nog om det nu. Blir stressad av att vara ute utan Isak. Mammas Gobit.

Nu ligger pyret i babygymmet och knorrar, börjar bli lite missnöjd tror jag. Ne nu ropar sonen på mig =)

Hela 5 v

Idag firar vi lillkillen som blir 5 v idag =) Tänk vad tiden går fort. (snart är Isak 18 och har flyttat hemifrån) =)
Isak ligger här i soffan och sover, han var ju så rolig när jag skulle klä på han för en promenad. Precis när jag fått på overallen så bajsar han, pappa kommer med en ny blöja och torklappar, svirar om killen fort då vi ska följa med pappa en bit på vägen (som förövrigt har tenta nu.) Hinner he på ena snibben på blöjan, och där kom bajs nr 2 =) tar en till blöja och bajs nr 3 kommer =) Haha vad jag och Anders garva! Så idag har killen bajsat STORT. 
Så tre blöjor på mindre än 1 min, inte illa.. Och en helNöjd Isak!

Men det var skönt med en promenad!



Imorgon ska vi gå på Julmarknad på Jamtli. Det var flera år sedan jag var iväg på den.

Ha en trevlig helg.



En nykläckt Isak, bara någon minut gammal här!

Rapattack med Kjell i vakna med the voice



Han e bra lolig =)



Lillkillen har vart lite känslig i magen inatt så lite mindre sömn till mammsen då =) så idag gick vi upp halv 7.
Men då har vi tagit en powernap mitt på dagen, blev en sen lunch och ingen promenad idag. Får köra en liten kvällspromis istället.


Förlossningsberättelse

Torsdag den 29 Okt.

Cilla kommer på middag och senare åker vi upp på lillänge eftersom de har kvällsöppet. Inne på Lindex handlar jag kläder åt lillen som han ska ha på sig när vi åker hem från BB. Säger till cilla att jag måste packa om bb-väskan, eftersom jag inte hade packat klart den och inte lagt ner några kläder till lillen. (2 v kvar till bf) Allt är som vanligt på kvällen. Gick och lade mig vid 22.00 – 22.30. Vaknade upp ca 23.20 och kände att världens flytning kom, gick på toa. Lägger mig igen och filosoferade ett par min. Sen knäpper det till i hela kroppen. Känner hur det rinner till, säger till Anders att fostervattnet nog gick, trippade iväg på toa och ser att det rinner Rosaaktigt vatten ifrån mig. Blir lite smått uppjagad. ca 23:55 ringer vi ner på förlossningen som ber oss komma ner så de kan göra en undersökning.

(på väg ner på förlossning kommer värkarna)

Fredag den 30 okt

00.20 kommer vi in på ett undersökningsrum. Barnmorskan ska kolla hur öppen jag är, men H-vete vad ont det gjorde när hon skulle föra upp fingrarna mellan bena, så hon fick backa. Så hon hann aldrig känna hur öppen jag var. Får ligga kvar en stund och känna på värkarna – då kunde man stå ut med dom. (mensvärkliknande smärta)

Kommer in på förlossningsrummet vid ca 01.00

Vid två tiden är jag öppen 8 cm och ca 2 h senare var jag öppen 10 cm. Får brickkanyl eftersom jag hade täta värkar. Typ hela tiden. De frågade om jag ville ha ryggbedövning, eftersom det är hög tid och ta den så den ska hinna verka. Narkosläkarn kommer och sätter ryggbedövning på mig, sätter ena nålen fel, så det sprutar vätska ur mig som en fontän. Lustgasen hjälpte mig inte. Och en stund fick jag bara syrgas.


05.30 kommer krystvärkarna.

På slutet går det lite halvtrögt, så jag får hormoner, (som förövrigt hamnar på golvet då de tappar ut halva påsen,)


Läkarn och barnmorskorna springer ut och in. Läkarn ber mig att ge gärnet nästa gång som det är dags att krysta. (Som jag inte gjort det under tiden)


Ett tag ville jag bara åka hem, frågar om de inte kan slita ut honom (Ja det brändes som om helvetet själv hade flyttat in musen på mig) Barnmorskan meddelar att lillen inte behöver någon hjälp ut, och 06.30 glider Isak ur mig.


På 6.5 h var Isak ute. Från öppningsskedet till slutet. En perfekt förlossning!


Det känns att föda barn.
Gick sönder lite, men enligt barnmorskan var det rakt och fint.

Och Anders var toppen!


Kort och gott.

23:55 går vattnet

00:20 kommer in på förlossningen

ca 02:00 öppen 8 cm

ca 04:00 öppen 10 cm

05:30 börjar krystvärkarna

06:30 föds Isak.

Allt på 6.5 H


RSS 2.0