Julen 2010


Isak, kvällen innan julafton. Vi har nyss kommit hem från moster, stefan, jakob och emma. Och unge herr Hellberg tyckte att han kunde få leka med en julklapp från moster m fam.



Julmiddagen intages. Köttbullar och potatis. Isak fick prova kalvsylta, omelett och lite annat, men det var inget som dög.



Första julklappen öppnas.

Isak älskar denna leksak, efter han öppnat denna julklapp så var inte dom andra klapparna intressant. Anders försökte ta bort leksaken, men då blev isak upprörd och kastade sig över alla andra klappar som låg ivägen och skulle ha denna leksak till varje pris :)





Lego som Isak fick av momma o jonne. (det är nog jag som tycker lego är roligast)



Isak provar sin dammsugare. Så nu kan Isak dammsuga tillsammans med mig :) men Isak blir mest bara arg över sin dammsugare. oj oj oj vad arg han blir ibland på den, när han inte får som han vill.


På juldagen kom Sis med familj. Och Isak ska då som vanligt reta jakob med något, och nu var det julgranen och Jakobs paket som isak fann väldigt intressant och Jakob var bara irreterad på Isak.
Isak slet ner pyntet och jakob hängde tillbaka.

Det slutar med att Isak blir nerbrottad av kusin :)

Julen var mysig och Isak är nöjd med julklapparna. Och en redig förkylning har lillen åkt på också. Så nu har vi sjukstuga. Mamma ska komma in snart och sitta barnvakt åt Isak så jag får åka ner och kolla lite på rean.
Isak ligger här brevid och sover.

Igår tog vi och kastade ut granen då vi redan haft den i ca 3 veckor och den hade dött. Isak körde sin egna dammsugare i granen så man hörde hur det rassla till och sen hade man ett grönt täcke på golvet. så granen rök igår.

Och vi fick ju ut bilbarnsstolen, batteriet i bilen hade frysit sönder. Men det var bara att byta bil så vi kom ju iväg på julaftons morgon till mor och jonne i -30. på kvällen hade vi -34.

Och Isak han går nu, det ser så kul ut när han kommer traskandes :)

Avrundar här då days börjar, och man kanske ska ta och kamma till sig innan man ska ner på stan.

God fortsättning!


Så kallt idag... att


Anders kom inte ens in i bilen idag, så bärgarn fick komma :) bilen längst till höger..
Så nu hoppas vi att bilen tinat upp och att vi får ut Isaks bilbarnstol så vi tar oss till mor och jonne imorn :)

God jul till er alla!


Kusinerna




Jakob följde med oss hem häromdagen :) Här lilar grabbarna marioCart ;)


Pepparkaksbak med Isak.

Igår lämade vi av Isak hos momma o Jonne. En sleepover. en trött momma idag och två pigga föräldrar vakna upp idag vid tio. Så himla skönt att få sova ut. Isak har varit extra gnällig denna vecka, svårsövd och ska vakna ett par gånger per natt.

Efter att vi hämtat Isak idag så bakade vi pepparkakor. Isak skulle självklart få vara med att baka då han fick förkläde och pepparkaksformar av sina fastrar. Förklädet var ingen hit, blev arg och slet av sig det. Och sen när vi kom till själva bakandet så var pepparkaksdegen för god att motstå och formarna var bara mest ivägen så dom åkte ner på golvet. Det slutade med att Isak blev utvisad från köket och en väldigt arg Isak fick vi då.. Herregud gossen har fått mitt strålande humör...



Smaskens med deg.


Inte lika god som degen, men det funkar..



Här tappar Isak humöret. Och en rött kort tilldelades. Isak fick lämna köket arg som ett bi :)



Långt mellan gångerna

Men har man en liten klimp så hinner man inte med. Det är full fart från morgon till kväll. från 7 till 19-20.
Idag var vi ut på en promenad med Sara&Signe och Anna&Nelly. En promenad ner på Ö&B. Handlade Dumle till rocky road som skall slängas ihop ihelgen.

När vi kom hem så for Isak runt med spisen sin, och rätt som det var så körde han fast och tippa framåt med den, men det gick i slowmotion då leksaken som han körde fast i gled sakta. Men det såg så kul ut. och en förvånad Isak.
Och Isak har tagit flera steg själv nu på kvällen.. Det ser så roligt ut när han går själv, så vi får se hur länge det dröjer nu innan han kommer på att det är roligare, om inte annat smidigare att gå istället för att krypa.

Julen börjar närma sig, ska bli mysigt med jul! Har dom flesta julklapparna klara.. Och julkorten är klar för länge sen, men har inte kommit till skott med att lägga dom på lådan. Måste göra det imorn.



Isak leker tittut.



Och julgranen är redan på plats sen en vecka tillbaks! Det doftar så gott :)
Och Isak finner julgranen rolig i vissa stunder, därav att julkulorna hänger ganska högt upp :)

3 steg

Idag tog Isak yttligare 3 steg själv. Anders släppte Isak så gick han sina 3 steg till mig :) Inge stress här inte.. Lika bra de, sen kommer dom få gå hela livet.

Isaks gudmor var hit och hälsade på idag, länge sedan sist. Roligast var när Isak kastade skeden med mat på  gudmor Cecilia! Isak satt och tittade på gudmor, precis som om han tänkte, - ja varför hade du benet där för ?

Sen på kvällen stekte jag köttbullar och biffar. blev biffar på slutet då jag blev le på att rulla. blev lite smådrygt gjorde på ca 2 kg älgfärs. Men goda blev dom.





Friskförklarad ?

Nu är vi på bena igen, Anders åkte också på parasiten. Så nu har vi alla haft skiten.. Lite halv le på att koka vatten så vi har köpt vatten och idag kom min kära far in med 10 L vatten. Storbrännavatten, så ljuvligt gott :)
Annars så funkar det faktiskt, mest drygt när man ska bortsa tänderna det är oftast att man glömmer bort sig..
Och så mycket gnäll om detta skitvatten, folk verkar ha mycke fritid.

Kallt är det, så vi håller oss inne. Springer över till sis det är våran promenad om vi ska ut. Mys med lilla Emma! så mysigt att få mysa med en nyfödd. Isak han är ju stora killen.

Nu ikväll när vi var ut till momma på hennes 73 årsdag så tog Isak sina två första steg, mellan soffan och mig. :)



Syns det att jag har ätit blodpudding med lingonsylt ;)



Smaka ? efterätt - Danonino yogurt. Smaskens



Prinsen. kalasklädd

RSS 2.0