Safta

Igår var vi upp till faffa och plockade rödvinbär. Fick ihop ca 6 liter, så igår kväll och nu håller vi på att saftar. Härligt gott med egengjord saft. ska åka ut till mor och plocka krusbär. Skulle haft lingon men det är ju inte så att man åker ut och och ställer sig på allafyra nu som gravid.





Cilla, mysig lägenhet du har fått =) bullbak och många middagar vill vi komma på nu =)

Torsdag

Imorn gör jag sista dagen på Lidl. Hmm lite trist är det ju. Men åh andra sidan kommer det bli skönt, börjar bli lite tungt nu.. 

Anthill med sin polacklön kan ju slänga sig iväggen.



Ne nu ska jag klia min klåda vidare.

På återseende!

försmå skor eller svällda fötter ?!

Försmå skor, drog på mig ett par och gick ner på stan. gått halva vägen och inser att detta håller inte. Går in på Dna och hittar ett hyffsat fint par i reakorgen. köper dessa och mina tassar får äntligen andas ut. Så är det med svällda fötter!

Va iväg imorse och tog blodprov så nu är det bara att invänta provsvaret! Det sved som F-N och stjärnorna kom fram, hade ingen åder som var att sticka i. (blåmärk ) Tror jag de när man är på fastande mage. hmm . Aja hoppas verkligen inte att jag har hepatos. Måste komma ihåg att gå på apoteket har fått tavegyl utskrivet - hoppas det hjälper! le denna klåda ser ju ut som jag vet inte vad. bölder överallt där det kliar.

Men eftersom jag typ har alla krämpor som man kan tänkas ha så blir jag ett bra uppslagsverk för mina vänner när de i framtiden ska ha barn!

Förut när jag ringde min sis så det första sis sa då är - vilka krämpor har du idag då ? och ne jag vet inte, för jag hade inte de problemen! Min underbara sis hade en fin graviditet.

Här läcker tuttarna - ja jag kan mjölka mig själv, bara att klämma lite så kommer det mjölk =)
Klåda, då över hela kroppen, värst är det då när det börjar klia under fötterna och i händerna - ser ut som en prickigkorv.
svälld - har inga fotknölar, tårna nuddar inte backen längre, fingrarna ser ut som  bratwurstkorv.
ett litet axplock utav mina krämpor =)

Ne nu ska jag äta middag med min man.

Provtagning

Imorn ska jag iväg och ta lite gallsyreprov/leverprov. Min klåda har irriterat mig för många veckor nu.
Hoppas dock inte att det är någon fara, får nog ringa barnmorskan och höra mig för lite, av de jag läste på internet så blir man ju lite orolig... VARFÖR läsa allt på internet ??
Annars så flyter dagarna på tillsammans med krämporna. Parveln i magen ligger lite över kurvan, det villsäga 300 g + . En liten tjockis därinne.


Så nu har jag fasta, får inte äta något förns jag gjort provet. Tur gubben följer med, annars lär man falla som en huggen gran ner i golvet.



Bästa karl

Många inlägg idag! men här kommer sista.

Anders - Älskar dig! Vem går på affärn och köper frukt på kvällen när frugan inte orkar och vill absolut ha fruktsallad. Eller åker på "raggarn" - Statoil och handlar chips bara för att frugan är sugen på det. smörjer in mig med alovera så jag inte ska klia sönder mig på nätterna. hämtar mig på jobbet när fötterna inte orkar med de extra kilona. Ja som göra mycket nu för sin fru. Listan går att göra en mil lång.
Du är bäst!

/ den gravida frun


Blombud

Nu på kvällskvisten kom Jakob förbi med blomma till moster! =)
Och när mosters ögonsten skulle ge blomman till mig skulle han även säga jag älskar moster men det blev itället Moster älskar Jakob. Och visst det stämmer ju så helt bra! Ah det är Mosters grabb!! Han vet!

Det var det jag ville dela med mig!

Klättrar på väggarna

Ledig i två dagar och jag blir så rastlös, vad ska jag göra efter mina sista 7 dagar som är kvar på lidl ? Igår hade jag så trist att jag var över till sis 3 gånger. Och Anders ville inte ha någe gnäll när han kom hem igår så vi gick på affärn. Vi handla kanske tre grejor och vi var på affärn i ca 30 min ? Anders klocka mig vid brödet. 2 hela minuter stod jag och stirra på samma brödpaket =) Och sen bakade vi bullar till tio på kvällen =)

Iallafall så var vi på vårt andra ultraljud igår. och allt såg bra ut, moderkakan hade dragit sig uppöver och alla värden var fina. följde kurvan perfect! Bebisen i magen stökar på för fullt, det är en livlig liten en som vi har =)

Inatt vaknade jag av jordens halsbränna var tvungen att ta två tabletter för att det skulle gå över. Skönt med halsbränna har ju bara haft de sen vecka 10 och vi är i vecka 28 nu... Ibland bränner det så fruktansvärt att kräkreflexerna svarar. Känns som om man har alla krämpor man kan ha ?? Idag har jag umgåtts med min kära bigosis =) Tur att hon också ska plugga i höst så jag har någon att vara med när gubben inte orkar med mig och måste plugga själv =)

Ne nu kallar snart tvätten !

Hem och måla

Imorse åkte vi hem till pappafar. Skulle överraska med att måla runt fönstrena och knutarna, men farsgubben var ju hemma idag så tji fick vi med att överraska. Men garaget är nu målat och anders har målat knutarna och runt fönsterna på framsidan och södersidan. Fladdermössen höll koll på Anders.

Ingen känsel i benet

Skulle upp en vända inatt, och ställde mig upp men på någe vänster så hade jag ingen känsel i högra benet så jag rasade ner i sängen igen. Men sen gick det bra!


Gomagen min!
Ne nu ska jag kika på Madagaskar med Mosters gobit som är här och hälsar på =)Vi har nyss vaknat från lunchtuppluren..

Härliga Storbränna!

Vi åkte upp till pappafar. Jag passade på att plocka lite svartvinbär, tänkte kanske göra saft. får se. Gott med grillat var det iallafall.
Iallafall så bjuder jag på lite bilder.



Kolla vilken skillnad. Nu är hela huset målat. bara knutarna och fönstrena kvar. Det är som ett helt nytt hus. =)



Se så fint. Ocxh tänk nästa år då pappsen ska lägga nytt tak. vad fint det kommer bli då..

 
Lånat åkarn av faffa så vi fick klippa gräset som hunnit blivit ca 2 dm. Gubben min njuter på åkarn =)


Och själv gjorde jag grovjobbet, krattade hela gården ;) haha nerå en liten poose med krattan i handen =)



Här har tigge fångat en råtta. Och när Anders var upp sist kom tigge och visade upp sin fångst två fåglar. Duktig kisse.



Inga magbilder får ni. Ska ladda kameran och ta lite bilder så ni får se. Håll tillgodo

Ledig tre hela dagar

Aint that sweet! Fick frukost på sängen, tog en dusch med gubben och somna om igen. klev upp halv ett. Har vart sjukligt trött dom senaste dagarna.

Lite uppdat om graviditeten:
Jag mäter 100,5 cm runt magen (mått över naveln)
Klådan som driver mig till vansinne, är inne på min andra kylbalsam. Aco:s var ju helt värdelös, dessutom såg man ut som en gris då man smörjt in sig med den. (den är rosa)
Tårna svävar i luften, pga av mina svällda fötter
Det finns mjölk i tuttarna - de  har läckt. Vill då också berätta att min Älskling höll på garva ihjäl sig.
Bebben håller verkligen låda i magen - så mysigt och underbart att titta på magen och se hur bebben far som en jojo i magen. alla kraftiga sparkar.
Vi mår bra! Och jag har världens bästa karl, som ställer upp när frugan har sina dagliga krämpor.
V27 är avklarad och vi är nu inne i vecka 28.



Annars har jag bara två veckors jobb kvar på lidl. veckorna bara rinner iväg.

När gubben jobbat klart för dagen ska vi åka upp till pappa och grilla - sätta tänderna i en saftig köttbit. MUMS

Lägger upp bilder senare..

En god kväll

Ligger i soffan och kollar på jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren. Gubben är kvar i Lugnvik och firar sin 25 års dag med god vänner. Åkte hem vid halv tio - skönt att få komma hem och kasta upp fötterna på soffan.


Bebben stökar på imagen, ett himla bufflande därinne.
om 2 v ska vi på ultraljud igen =) Vad mys det ska bli när bebben kommit till världen.
Vi blir en egen liten familj. Älska

Anders 25 år

idag blir min karl hela 25 år. =)
Han jobbar ju dagen så jag ska baka tårta, har förberätt tårtbotten - Det vill säga bakat den själv. ska garnera den senare.


Egen tårtbotten:
4 Ekologiska ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl

Grädda i mitten av ugnen 200 grader 10 - 15 min

Ska garnera med philiost och blåbär som vi plockade häromdagen. Fyllning vaniljvisp och hallon. MUMS

Tårtan ska vi plocka med oss ut till Lugnvik ikväll då vi ska grilla.

Och imorgon bli det tårta nr 2 som ska bakas då vi har bjudning.



men nu väntar jag på att min cilla ska komma - vi ska ut och leta bra sandaler åt mig och mina fötter =)


Klåda och svällda fötter

Hälsar klåda och ballongfötter välkomna. VARMT  välkomna....

Mina fotknölar syns nu inte mera det är som jämt och fint. Och klådan som jag har den är inte och leka med.
Häromnatten kliade det så jag trodde jag skulle döö. Ja jag började grina. Tur jag har världens bästa man som höll sig vaken och smekte mig över kroppen så jag inte skulle klia  sönder mig själv, så efter en stund somna jag. Ja nog om mina krämpor. Vi mår ju faktiskt bra annars förutom de då!

Idag har vi varit upp till pappafar och grillat. har även plockat  3 kg Blåbär =) härligt gott nu blir det blåbärspaj.


Ne nu blir det oboy och ostmacka. sen sängen.


RSS 2.0