cryptosporidium och en weekend i sthlm

Ja den där lilla parasiten skulle då göra en påhälsning i mitt tarmsystem. Blev som bra men matt i kroppen, blev återigen dålig i torsdags, pratade med läkare på fredagen men hon tyckte att det inte var någon fara så jag kunde åka på min sthlms weekend med sara, och under helgen så mådde jag bra och inge bajskalas. Men så idag så har den lilla parasiten gjort en påhälsning igen. Inte så konstigt då man druckit vattnet hela veckan. Jaja det är bara att hoppas på att den lilla rackarn följer med ut. Kokar vattnet och håller munnen stängd när man duschar. Lär ju ta ett tag innan man kan använda det vanliga kranvattnet. Men man får se det från den ljusa sidan man har fått sig en redig tarmsköljning fram och åter i över en veckas tid...

Helgen i sthlm var trevlig, blev inte så mycket shoppat då jag inte hittade något som föll i smaken, man kan ju inte bara handla för handlandets skull. Men en pälsmössa följde med hem och lite annat.

Blev även Moster igen i onsdags. En liten Emma kom till världen :) Så himla fin och vad liten hon är. har glömt bort hur små dom är.

Avrundar här.

Aldrig vill jag bli själv.

En sån här tyckarsyndommigkväll.. Ifredagskväll åkte jag på magsjuka. Allt rann rakt igenom. Huvva för magsjuka men om det ska vara så, så hellre bakvägen än att spy. Anders och Isak checkade in hos farmor&farfar och där är dom än. Men imorgon eftermiddag får jag träffa dom igen. Som jag saknar Isak. Det gör ont i mitt mammahjärta. Saknar även min fästman! Åh så tomt det är. Aldrig vill jag bli själv.




Isak älskar att stå i fönstret och titta ut, men mamma blir inte lika road av det.
 Så han får sitta i stolen :)


Hjälper momma att städa i skåpet



Isak vill åt kameran.

20 gram

Var iväg förra torsdagen, för vägning, mätning och 1 års spruta. Isak tycker inte om att vara på Bvc, han grinade sig igenom hela vistelsen. Läkarn tyckte han inte om, men de gör inget, mamma själv tyckte inte heller om honom.. 20 gram hade killen gått upp, inte så mycket. Vi försöker få killen att äta lite fetare mat så han ska gå upp, men varje gång blir isak alltid sjuk så vi hinner som inte. Och Isak har ju inte så mycket att ta ifrån när han blir sjuk. 8940 g väger Isak. Men är det lite ? Själv vägde jag inte mer än 9000 när jag var ett och Anders vägde ungefär samma. 
Vi ska iväg på en extra kontroll innan jul, för att se om Isak har gått upp lite mer, har han inte det ska vi få en remiss. Utredning om han eventuellt är allergiskt mot något. Men borde inte de ha visat sig tidigare i sånna fall ? Jättebra att dom är noga, men läkarn var nedlåtande, eller han la fram allt så klumpigt.
Isak äter bra nu, välling från morgon 200 ml, lunch (1 burk) vid elva, mellis vid 13-14 (gröt) middag (1 burk)vid 16-17 och välling 200 ml innan läggdags och han äter sina portioner som han ska. Alla barn är ju olika. Och Isak är som vilken 1-åring som helt. Full fart från morgon till kväll.

Ihelgen har jag och Isak vart hos momma och jonne! Så Anders har fått lite egentid. I lördags var jag iväg på massage! Skönt.
Isak har fått lekt i snön, och åkt pulka. Det var toppen tyckte Isak. Satt så nöjd och glad i pulkan. Och även hunnit retat Jakob så han börja grina :) Haha Isak är verkligen en retsticka, sen satt han i mosters knä och kollade sig omkring och sen kom flinet fram när Jakob stod och grina och var upprörd ;) 




Inte välling utan gröt

Isak har fått för sig att vägra välling nu på kvällarna, så nu ska han ha gröt. Andra kvällen nu han blåvägrar välling.. Hmm
Och nu har vi tagit upp fajten med att Isak ska sova hela natten i sin säng, första natten gick faktiskt bra. Han vaknade upp fyra gånger tror jag och grina och stöka på men somnade om ganska omgående. ca 5 -10 min varje gång. MEN då gjorde jag den blundern att Isak fick komma till våran säng vid 06 för att få välling då han vaknade till liv och grina lite.. Inte så smart tänkt, då vi dessutom somnade om och sov till 10 över 8.

Det är full fart här hemma. Idag hittade isak våtservetterna i skötväskan och hipps vipps så var alla utslitna och låg över hela hallen. Sen for han och drog runt på bajspåsen, in i köket och åter ut i hallen.
Ett plommon i duschen hittade anders i morse.. Gossen är överallt och fixar och donar.

Ikväll blir det glögg och Rocky Road till desperata hemmafruar, mysa ner sig. Hoppas på snö nu, och att första advent kommer snart så man får ta fram lite julegrejor. Åh jag älskar julen. Och två nya tomtar har fått flyttat in till våran familj :)


Kvällsuppdatering

Ett kort inlägg innan jag gör mina killar sällskap i sängen.

Igår blev det egentid på kvällen, middag på Sir winston med Sara och Anna, för att sedan avrunda med 3 glas vin och marängswiss hemma hos anna. Det blev en riktigt trevlig kväll med skratt. Var hemma vid 00.30, då kröp jag ner i sängen med mina killar. Ja Isak sov redan i våran säng, tvärs över :)

Idag har vi umgåtts med Cecilia :) En lugn dag med inte många knop på schemat. Isak busade runt och var nöjd hela dagen.. Anders fick sin lilla egentid i skogen. Moster var förbi med present till Isak då han inte tyckte om den blå hästen han fick i present. han grina och skrek :/

Godnatt.


2 veckor sen

Dags att skriva ett inlägg.. (skriver suddar ut) Hmm

Efter en liten svacka är jag nu åter på bergets topp om man uttrycker sig så. Lite enformigt att vara mammaledig, alla dessa hemmasysslor, stoppa i diskmaskin, plocka ur diskamskin, diska det som skall diskas för hand, tvätta, städa laga mat... Kort och gott, man börjar plocka när man kliver upp och man plockar innan man somnar.. Ett par gånger har jag sagt att jag kan tänka mig vara hemmafru.. Men jag ångrar mig. Jag hoppas på ett jobb så fort mammaledigheten är över..

Mycket har hänt! Vi har haft fullt upp varje dag. Isak har hunnit sovit  över hos momma & Jonne, Hängt med farmor&farfar. Jag och Anders hade en helg för oss själva då vi hann med lite saker..
Öppna förskolan, en andra vända av någon form av magsjuka ? då Isak blev kass i magen. Isak har fyllt 1 år. Och en massa annat..

Bjuder på lite bilder från Isaks 1 årsdag.


Isaks trakor.



Isak öppnar sitt andra paket


Mästerkocken ;)



Äter tårta i en avslappnad stil

RSS 2.0