Gubben i lådan



Även fast det är förkylt här så hinner Isak med sina dagliga hyss! Idag provade Isak på gubben i lådan :)
Skorna har också blivit en favorit, han går runt och drar våra skor som om skon vore en hund.



Köpte kritor igår när jag var på ÖB med Isaks gudmor, så vi provade på lite måling igår.


och 15 månader blir pluppis idag.


Helgen är över och en ny vecka har startat

Herregud vad veckorna springer iväg!  vecka 3 på dagis för Isak. Och arg vart han idag när jag skulle lämna han. Mammas gofis.

Helgen har varit lugn. Lördagen gick vi ner på hemmakväll och hyrde film. Mamma var in på förmiddagen och hälsade på en sväng.

Igår efter att vi tvättat och stökat på så for vi upp till pappa och hälsade på. Vi hade med oss Älgfilé som vi lindade in i bacon och tjoff in i ugnen. Och gu så gott det var. filén var alldelses mör och fin. Under dagen var vi ute och åkte pulka med Isak och hälpte till lite med skottning åt kära far innan grannen kom med traktorn och ploga upp hela gården.

Isak tyckte att Tiggepoo - (Katten sixten) var väldigt rolig. det skulle ryckas i svansen och springas efter, Tiggepoo var inte lika road av Isak så han fick sig ett fint rivsår på armen. Sen satt sig tiggepoo i fönstret och där satt han.

Rensade även upp bland mina gamla leksaker, barbies och my little pony, la ner allt i en hel och ren kartong, nästa gång ska jag ta med mig det in till stan, förvara det här ist. Min gamla dockvagn fick följa med in och min docka.



Isak åker ner för nerfarten till gården.




Vilken morgon

Klockan ringde 05.30 på med träningskläderna för en rask promenad ner på stepin! Spinning på hög nivå! Tog i extra idag och utmanade verkligen mig själv och min träningsvärk! Härligt när pulsen är hög och man känner hur svetten bara rinner om en. Nu har jag gett mig faan på att kärlekshandtagen runt magen ska bort. Usch gillar verkligen inte pluffsmagen man fick efter graviditeten. Efter träningen blev det en shake, men seriöst jag spyr nästan av dom. Ne nu skiter jag i dessa shakar och kör havregrynsgröt.

Hann träffa Isak och Älskling innan det var dags för dagis o jobb för dem! Mammas gofis var på strålande humör :) Men bakslaget kom idag. Isak ville inte vara på dagis, Anders hade fått varit där en stund. Sånt man får räkna med. Isaks inskolingsfröken var inte där från morgonen, så jag antar att det var därför det gick lite sämre idag.

Helgen är på intågande! Älskling ska på afterwork ikväll så jag och Isak blir solo ikväll. Sen får vi se vad helgen har att bjuda på! kanske vi tar en tur upp till vackra Storbränna för att hälsa på pappa. Har inte vart till pappa sen i oktober, länge sen nu.. Men tur att min goa far är in till stan titt som tätt och hälsar på oss :)

Snart är det dags för jobb också, och det innebär att vi är ett steg närmre husköp/bygge. Vi, eller ja mest Anders kikar runt på hus och ev bygge!


Klent med inlägg.

Får inte fram några meningar. Men mina få trogna läsare kanske vill ha ett par nya rader att läsa. 

veckan drog ingång idag kl 6,30 då vakna unge herr Hellberg. Och vi som hade sovmorgon idag. Drog mig till 8 då var det bara att kliva upp. In i duschen och Isak som skållade sin kära mor imorse. Isak har nämligen kommit på hur man tar sig upp på dasslocket och där når han ju vattenkranen klockers, så på med kallvattnet så tempraturen stiger i duschen. Underbara unge! Gröt till frukost, sen packa Isaks dagisväska och ett paket blöjor sen gick vi iväg på dagis. Vinkade hejdå till Isak och han satt bara där och tittade på mig. Ingen större reaktion från han. Hämtade Isak vid 12 och ingen större reaktion när han såg mig, han skulle leka. Isak trivs bra på dagis.

Men tänk om man kunde få ett litet grin :) så man vet att han kanske saknar sin kära mor en smula :) Det är jätteskönt att få se hur bra han trivs på dagis. Så nu kommer Isak gå på dagis från 8-13 varje dag, tills jag börjar jobba. Så jag får några timmar för mig själv. Ensamma och för lugna timmar...

Sis och Emma kom förbi, pappa droppade in och sen gick vi ner och hämtade Jakob på dagis. Hem hit och umgicks lite, eller Jakob Umgick med mario cart, Isak retade Jakob och lilla Emma skulle bara äta och sova.


Inskolning

Imåndags drog det igång. Slut på mammaledigheten och inskolning på dagis.
På måndagen var vi där från 10-11 och vi blev varmt välkomna av både personal och barn. Isak var lite reserverad i måndags, men inte så konstigt då han var på ett helt nytt ställe.
Igår var vi där från 9-11 och Isak började tina upp, utforskade alla rum och for runt där.
Idag fick Anders gå dit med Isak då jag körde ett pass pody pump 6,30 till 7,30, så hem och fixa till sig och sen upp på dagiset för att byta av Anders så han fick fara iväg och jobba. Så Isak fick äta frukost där idag och han hade ätit en bra frukost :) och sen for han runt med vagnarna, lekte med dom stora kuddarna. Sen så dansade vi ut julen och fiskedamm blev det. Och alla barna fick glass och gissa om Isak var nöjd då :)

Vi är jättenöjd över dagiset!

Nu på kvällen har vi varit ut till Isaks farmor och farfar, blev bjuden på middag och marängswiss till efterätt, och det tyckte Isak var smaskens :) Sen sa vi hejdå till faster och kusin Alva. Vi ses till sommarn då vi kommer ner och hälsar på!

Inskriven

på stepin. Körde första passet ikväll, spinn. Imorn kör vi body pump. Nu ska dallret bort :)

Nu på em har vi haft besök av Isaks faster, bjöd på middag. Anders gjorde egna hamburgare. blev jättegott på älgfärs. Isak satt och matade Tache på slutet, de han inte ville ha åkte ner på golvet, och vovven var ju gla för det.

På måndag börjar Isak på dagis, känns lite konstigt. Ett helt år har gått och med rasande fart.




Välkommen 2011

Nyår firade vi hos familjen Kron Staflin. Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap.
 Till förrätt bjöds det på räkkoctail, varmrätt oxfile och rösti och grönpepparsås. Till efterrätt hade jag bakat blåbärspaj. Det var supergott!
Och signes min när hon åt blåbärspajen, haha.
Isak och Signe var nöjd under kvällen. Isak tyckte om Signes tjejiga sparkbil :) Vid 21 tackade vi för oss och gick hem, välling till Isak och sen somnade han ovaggad. Vi höll oss vaken till 12 slaget men sen var det tack och godnatt :)

På nyårdagen åkte vi ut till Isak´s farmor och farfar, där det bjöds på middag och hade en liten mini jul då Anders mor jobbade hela julen. Och Isaks faster var där. Isak var nöjd och gla och leksaksbilen från farmor och farfar var ju så himla rolig, han satt i soffan och skrek och skrattade åt bilen. Gofisen vår! Julklapparna var super. Av faster fick han byxa och tröja, och tröjan var ju perfekt. Randig. haha isak har nog bara randiga tröjor tror jag :) Randigt är fint. Och sen fick Isak ett bidrag till en tripp trapp stol. Så dagen efter for vi upp till barnenshus och köpte en, inte billiga dessa stolar 1800 för en stol och sen så skulle vi ha en, vad det nu heter, men en såndär så han sitter där han sitter. bara den gick på 500. men med bidraget så behvde vi bara betala halva beloppet, vilket vi är väldigt tacksamma för!
Och Isak älskar sin nya stol, då han kan ställa sig på fotstödet och nå över halva bordet :)



Isak provsitter så vi kan mäta ut vart fotstödet ska sitta



Lunch.

Kommer mer bilder sen, lite småsegt att ladda upp.

Btw. Nu har jag skrivit in mig på stepin, nu ska det sista fläsket bort! Finns inga bortförklarningar längre och hur länge kan man skylla på att man burit ett barn i 9 månader ?




RSS 2.0